Tensiometru digital Rossmax X9

Tensiometru Rossmax X9

Tensiometru digital cu tehnologie PARRPro

732,00 lei
cu TVA Livrare in 1-2 zile
 In stoc

Descriere

• Detectarea aritmiilor (ARR)
• Detectarea fibrilatiei atriale (AFib)
• Detectarea contractiei premature (PC)
• Detectarea tahicardiei (TACH)
• Detectarea bradicardiei (BRAD)
• Detectare manseta
• Detectare miscare in timpul masurarii
• Indicator al riscului de hipertensiune
• Memorie pt. 90 de inregistrari cu data si ora
• Manseta mica, medie si mare inclusa
• Suport pentru manseta
• Afisaj mare caractere “XL” ( Dimensiune LCD : 99*115 mm)
• LCD cu iluminare
• Mufa pentru adaptor
• Adaptor 6V inclus

Rezultatele afisate:
Rezultat normal
ARR Aritmie puls fara nicio specificitate detectata
ARR PC Aritmie puls: detectare bataie prematura ventriculara, atriala sau nodala
ARR Afib Aritmie puls: detectare fibrilatie atriala
ARR TACH Detectare tahicardie
ARR BRAD Detectare bradicardie
ARR PC BRAD Aritmie puls combinata: batai premature si detectare bradicardie
ARR PC TACH Aritmie puls combinata : batai premature si detectare tahicardie
ARR AFib TACH Aritmie puls combinata: fibrilatie atriala si detectare tahicardie
ARR AFib PC Aritmie puls combinata: fibrilatie atriala si detectare batai premature
ARR AFib PC TACH Aritmie puls combinata : detectare fibrilatie atriala, batai premature si tahicardie

Tehnologia de masurare PARR (Aritmia pulsului)
Tehnologia PARR (aritmia pulsului) detecteaza in mod specific existenta aritmiei pulsului, inclusiv fibrilatia atriala, contractiile ventriculare sau atriale premature, tahicardia si bradicardia. Aritmia pulsului poate fi corelata cu tulburari cardiace, impune atentie medicala si astfel diagnosticul timpuriu este foarte important. Tehnologia PARR detecteaza aritmia in cursul verificarilor de rutina a tensiunii arteriale, fara a necesita abilitati sau cunostinte deosebite in acest sens.
Detectarea PARR a fibrilatiei atriale, a contractiilor premature, a tahicardiei s bradicardiei este asigurata cu o mare probabilitate clinica de detectare, dovedita clinic. Totusi, sensibilitatea si specificitatea este limitata, de aceea mare aparte dar nu toate aritmiile de puls se pot detecta si afisa de dispozitiv. La anumiti pacienti cu afectiuni clinice neobisnuite tehnologia PARR poate omite detectarea aritmiei de puls. Aceasta se datoreaza partial faptului ca unele aritmii se pot identifica exclusiv pe ECG si nu pe baza pulsului. Deci PARR nu este destinat pentru inlocuirea diagnosticului medical pe baza ECG.


Detectarea fibrilatiei atriale (AFib)
Cavitatile superioare ale inimii (atriile) bat neregulat si in cele mai multe cazuri rapid in loc sa bata eficient pentru a deplasa sangele spre ventricule. Aceasta stare se asociaza cu un risc mai mare pentru formarea cheagurilor sanguine, pentru atac cerebral, insuficienta cardiaca si ale complicatii asociate inimii. In jur de 10-20% dintre pacientii care sufera de stroke ischemic, sufera si de fibrilatie atriala. Acest aparat are capacitatea de a detecta fibrilatia atriala (AFib). Iconitele aferente pentru ARR si Fib se afiseaza dupa masurare daca in timpul determinarii s-a detectat prezenta fibrilatiei atriale.
Nota: Se recomanda consultul medical de specialitate daca iconita AFib se afiseaza in mod frecvent pe ecran.
Nota: Aparatul poate sa nu identifice persoanele care sufera de fibrilatie atriala si folosesc un pacemaker sau defibrilator.


Detectarea contractiei premature (PC)
Bataile cardiace anormale, supranumerare, sunt generate in locatii anormale ale inimii, fie la nivelul atriilor (PAC) sau al ventriculelor (PVC). Aceste batai suplimentare intrerup ritmul cardiac regulat, cauzand uneori palpitatii (cum ar fi batai saltate) la nivelul toracelui. Pot aparea singulare sau repetate cu incidenta variata. Daca nu sunt legate de stres, reprezinta un indicator sensibil pentru o multitudine de tulburari cardiace si risc crescut de stroke ischemic cu PC. Aparatul are capacitatea de a detecta contractiile premature (PC). Iconitele ARR si PC se afiseaza pe ecran dupa masurare daca in cursul determinarii se detecteaza contractii premature.
Nota: Daca iconita PC se afiseaza in mod frecvent, este recomandat sa va consultati cu medicul Dvs.


Detectarea tahicardiei (TACH)
O rata cardiaca accelerata cu peste 100 de batai pe minut (bpm) la adulti se numeste tahicardie. Exceptand situatiile in care este cauzata de un stres fizic sau psihic, tahicardia poate fi un indicator pentru tulburarile cardiace (boala cardiaca arteriala, tulburare valvulara) sau extracardiace (hipertiroidism, febra, hipoxemie), precum si pentru efectele unor medicatii sau stimulente (cum ar fi cofeina). Dispozitivul are capacitatea de a detecta tahicardia (TACH). Iconitele ARR si TACH sunt afisate iemdiat dupa masurare daca s-a detectat tahicardie.
Nota: Se recomanda sa consultati medicul in cazul in care iconita TACH se afiseaza in mod frecvent.


Detectarea bradicardiei (BRAD)
O rata cardiaca lenta cu sub 55 de batai pe minut (bpm) se numeste bradicardie. Daca nu este determinata genetic sau nu este consecinta unei adaptari de anduranta cardiaca la antrenamente, bradicardia se poate corela unei multitudini de tulburari cardiace (afectiuni cardaice valculare, insuficienta cardiaca) sau tulburari extracardiace (hipotiroidism, dezechilibre eletrolitice) sau medicatii (blocante de receptori beta). Dispozitivul are capacitatea de a detecta bradicardia (BRAD). Iconitele BRAD si ARR se afiseaza imediat dupa masurare daca s-a detectat bradicardie.
Nota: Se recomanda sa consultati medicul in cazul in care iconita BRAD se afiseaza in mod frecvent.


Detectarea aritmiei pulsului (ARR)
Daca in cursul masurarii tensiunii arteriale s-a detectat aritmia pulsului, se afiseaza iconita ARR. Daca aritmia pulsului se poate specifica prin tehnologia PARR, iconita ARR este acompaniata de tipul specific detectat al aritmiei, cum ar fi PC, AFib, TACH sau BRAD. Daca nu se poate determina tipul aritmiei pulsului prin intermediul PARR, dispozitivul afiseaza ARR fara nicio iconita privind tipul aritmiei.
Nota: Se recomanda sa consultati medicul in cazul in care iconita PARR se afiseaza in mod frecvent.
Tehnologia PARR este capabila sa detecteze si sa afiseze rezultatele aritmiei pulsului combinate.

Moduri de lucru: Auto/Auscultatie


Modul Auto
In modul Auto, pe ecran apare marcajul “Auto”.
Unitatea va umfla in mod automat manseta la nivelul adecvat pe baza oscilatiilor pulsului pe care le detecteaza.
La finalizarea masurarii, manseta se va dezumfla eliberand presiunea din interior. Pe ercran se vor afisa simultan tensiunea sistolica, diastolica si pulsul si se vor salva automat in zona de memorie.


Modul Auscultatie
In modul Auscultatie pe ecran apare marcajul “Auscultation”.
Unitatea va umfla automat manseta la nivelul adecvat pe baza detectarii oscilatiilor pulsului la utilizator.
Cand unitatea incepe sa dezumfle manseta, apasati tasta MARKER pentru a inregistra debutul sunetului Korotkoff ca tensiunea sistolica si apoi apasati din nou tasta MARKER pentru disparitia sunetului Korotkoff.
La finalizarea masurarii, manseta se va dezumfla eliberand presiunea din interior. Pe ecran se vor afisa simultan tensiunea sistolica si cea diastolica.

Fisa tehnica

5703.02
4 Produse

Produse Asociate