Pensa scos capusa KaWe - 11.10001.002

Penseta scos capuse KaWe - 11.10001.002

Extractor capuse KaWe REF 11.10001.002

35,99 lei
cu TVA Livrare in 1-2 zile lucratoare
 In stoc

Descriere

Penseta scos capuse KaWe - 11.10001.002

Pensa pentru scos capuse faciliteaza indepartarea simpla si eficienta a capuselor.

Descriere generala:

  • Material: otel inoxidabil / plastic
  • Sterilizabil - Sterilizare: in autoclav pana la 134° C (timp de mentinere recomandat 20 min.).
  • Cu o suprafata speciala antiderapanta (permite o aderenta mai buna)
  • Ambalat individual

Utilizator: Personal medical și nespecialiști (numai adulți!).

Grupul țintă de pacienți: Oameni și animale

Utilizare preconizată: Pensete pentru utilizare la oameni și animale pentru îndepărtarea căpușelor.

Metoda de folosire:

  1. Țineți penseta de mânerul negru între degetul mare și cel mijlociu. Așezați degetul arătător (aceeași mână) pe capătul circular al cleștelui metalic și deschideți cleștele apăsând în jos.
  2. Prindeți căpușa cu vârful pensei cât mai aproape de piele, trăgând încet de degetul arătător înapoi. Nu strângeți corpul căpușei! Acum rotiți încet căpușa (nu contează direcția). Prin rotirea lentă, inclusiv cu pauze, căpușa are posibilitatea de a se desprinde singură.

Utilizarea necorespunzătoare/contraindicații ale produselor: Orice altă utilizare decât cea specificată în destinația de utilizare sau dincolo de aceasta este considerată utilizare necorespunzătoare. Producătorul nu este răspunzător pentru daunele care rezultă din aceasta. Riscul este suportat exclusiv de către utilizator.

Instrucțiuni suplimentare: Cu o utilizare corectă a pensetei pentru căpușe și depozitarea conform instrucțiunilor, produsul vă va servi în mod fiabil timp de mulți ani.

Avertismente: Păstrați penseta departe de copiii mici. Părțile mici pot fi înghițite! Înainte de utilizare, dezinfectați cu alcool sau curățați-l cu un dezinfectant pentru a exclude o infecție - chiar dacă puțin probabilă - prin intermediul pensetei pentru căpușe. Îndepărtarea căpușelor poate fi efectuată numai de către adulți.

În cazul în care o parte a instrumentului de aspirare rămâne în piele după încercarea de a îndepărta căpușa, vă rugăm să vă adresați medicului de familie.

Vă rugăm să rețineți: Penseta pentru căpușe poate fi utilizată numai în conformitate cu instrucțiunile de utilizare. După îndepărtarea unei căpușe, locul mușcăturii trebuie dezinfectat imediat și, în orice caz, trebuie consultat un medic ca măsură de precauție. Îndepărtarea căpușei nu protejează împotriva agenților patogeni otrăvitori.

Recomandare medicală: Mușcăturile de căpușe pot fi asociate cu comorbidități periculoase. Prin urmare, în cazul unei mușcături de căpușă, adresați-vă medicului dumneavoastră. Vaccinarea împotriva meningoencefalitei de primăvară-vară este puternic recomandată în zonele cu risc cunoscut. În cazul unei mușcături de căpușă și al apariției unei roșeațe intermitente și răspândite în jurul acesteia, consultați imediat un medic.

După îndepărtarea căpușei, locul mușcăturii trebuie dezinfectat. Acest lucru se poate face cu dezinfectanți pe bază de alcool cum ar fi Sterillium®.

Penseta pentru căpușe este un instrument utilizat pentru a facilita îndepărtarea căpușelor din piele. Vârfurile pensetei pentru căpușe Kirchner & Wilhelm sunt ușor de reglat, permițând fiecărui utilizator să ajusteze instrumentul pentru a se potrivi cel mai bine tehnicii proprii de îndepărtare a căpușei. Aceste vârfuri reglabile sunt deosebit de utile atunci când penseta trebuie folosită la un unghi foarte mic față de suprafața pielii.

Înainte de îndepărtarea căpușei, una dintre lamele pensetei poate fi glisată sub căpușă. În acest scop, poate fi util ca lama inferioară să fie ușor mai lungă decât cea superioară. Cu toate acestea, dacă căpușa trebuie doar să fie prinsă cu penseta, nu este necesară nicio ajustare a alinierii.

Limitări ale tratamentului secundar: În cazul în care există fisuri sau locuri fragile, produsul trebuie eliminat.

Transport și depozitare: Păstrați instrumentul departe de praf, umiditate și contaminare în timpul depozitării și transportului. Pentru a preveni contaminarea și praful, depozitați penseta de îndepărtare a căpușelor numai în ambalajul său.

Pregătirea pentru curățare: Imediat după utilizare, ștergeți impuritățile grosiere cu un șervețel umed.

Curățarea manuală/dezinfectarea: Dezinfectanți sau agenți de curățare a suprafețelor, cum ar fi alcoolul pur sau Helipur.

Curățare automată: Înainte de curățare, penseta trebuie să fie dezasamblată în componentele sale părți componente (penseta, arcul, mânerul).

- Curățare: 55 °C / 10 min.

- Curățare prealabilă și clătire intermediară: 1 min.

- Validat prin intermediul dispozitivului de curățare și dezinfectare: Miele PG 8582, tehnologie de clătire: apă dulce

- Detergent recomandat: Dr. Weigert neodisher MediClean forte (dozaj: 0,2% - 1,0%).

Dezinfecție automată: Înainte de curățare/dezinfectare, penseta trebuie dezasamblată în părțile sale componente (penseta, arcul, mânerul).

- Curățare: 55 °C / 10 min.

- Curățare prealabilă și clătire intermediară: 1 min.

- Dezinfecție: 90 °C / 5 min.

- Valoarea nominală A0: min. 3000 s

- Validat prin intermediul dispozitivului de curățare și dezinfecție: Miele PG 8582, tehnologie de clătire: apă dulce / apă fără săruri minerale

- Detergent recomandat: Dr. Weigert neodisher MediClean forte (dozaj: 0,2% - 1,0%)

Sterilizare:

- Sterilizare cu abur: 134 °C / 4 min.

- Timp de uscare: 15 min.

- Validat prin: Mocom Autoklav B22

Întreținere: Nu este necesară nicio întreținere.

Control și verificare funcțională: Verificați ușurința de mișcare a pieselor mobile, de exemplu, brațele de prindere. În caz de deteriorare sau uzură, produsul trebuie eliminat.

Informații pentru utilizatori și pacienți

Toate incidentele grave în care este implicat acest dispozitiv trebuie raportate imediat producătorului și autorităților competente din statul membru respectiv în care se află utilizatorul și/sau pacientul.

Tip produs: Dispozitiv Medical

Fisa tehnica

0568.00
0.01 kg
12 Produse