Octenisan md Gel Nazal 6 ml

Octenisan md Gel Nazal 6 ml

56,38 lei
cu TVA Livrare in 2-3 zile
 In stoc

Descriere

Octenisan® md Gel Nazal

Brosura de informatii pentru pacient

Gelul nazal octenisan® md este un hidrogel destinat utilizarii pentru hidratarea si decontaminarea prin curatare fizica a vestibulelor nazale, precum si ca tratament simptomatic al pielii iritate de sub cavitatile nazale.

Ingrediente:

Apa purificata, propilenglicol, hidroxietilceluloza, HCl octenidina.

1. Domeniile de utilizare

Proprietatile hidrofile ale gelului nazal octenisan® md asigura hidratarea eficienta a vestibulelor nazale. vestibulele nazale Efectele hidratante ale hidrogelului creeaza un mediu fiziologic favorabil, care impiedica sedimentarea bacteriilor.

Mai mult decat atat, restabilirea functiilor fiziologice de protectie si de curatare contribuie la decontaminarea efectiva a agentilor patogeni multirezistenti, respectiv a particulelor si a reziduurilor de pe piele. Pielea iritata de sub cavitatile nazale este, de asemenea, umectata de hidrogel si, astfel, se poate vindeca optim. Celulele epiteliale trebuie sa fie capabile sa se reproduca si sa migreze, pentru procesul de vindecare. Acest lucru este cel mai eficient posibil intr-un mediu de leziune umeda.

2. Posologie si mod de administrare

Daca nu este prescris altfel, utilizati gelul nazal octenisan® md cel mult de doua ori pe zi, in functie de necesitati. Gelul nazal octenisan® md este destinat exclusiv utilizarii in vestibulele nazale si pe pielea de sub cavitatile nazale.

I. Administrarea in vestibulele nazale: Aplicati gelul, de exemplu, cu un betisor de bumbac, in cantitate suficienta in zona frontala a nasului (vestibulul nazal), astfel incat suprafata sa fie complet acoperita. in acest scop, cand este utilizat in vestibulele nazale, gelul nazal octenisan® md trebuie introdus in nara, cu nasul inchis apasand pe partea laterala a narilor, apoi masat intre degetul mare si cel aratator. Aceasta asigura o distributie uniforma a gelului. Daca este necesar, nasul trebuie curatat inainte cu un betisor de bumbac umed. Gelul in exces se indeparteaza cu un betisor de bumbac. Asigurati-va ca ramane un strat subtire si umed. Contactul direct cu deschiderea tubului trebuie sa fie evitat, pentru a preveni contaminarea cu microbi.

II. Administrarea sub cavitatile nazale: Aplicati gelul, de exemplu, cu un betisor de bumbac, in cantitate suficienta pe pielea iritata de sub cavitatea nazala, astfel incat suprafata sa fie complet acoperita. Asigurati-va ca ramane un strat subtire si umed.

3. Restrictii la utilizare

Gelul nazal octenisan® nu este adecvat pentru copiii sub 1 an.

4. Contraindicatii

Gelul nazal octenisan® md nu trebuie sa fie utilizat de persoane cu alergii cunoscute sau suspectate la oricare dintre ingrediente (propilenglicol, hidroxietilceluloza, dihidroclorid de octenidina). In cazul in care aveti dubii, consultati un medic.

5. Efecte adverse

Pana in prezent, nu au fost inregistrate efecte adverse la utilizarea gelului nazal octenisan® md.

6. Interactiuni

Produsul nu trebuie utilizat in combinatie cu sapunuri de curatare, unguente, uleiuri, enzime, sau alte produse similare, deoarece aceasta i-ar putea afecta efectul de conservare. A nu se utiliza in asociere cu iod PVP, deoarece aceasta poate duce la decolorare si afectarea efectului antiseptic al iodului PVP.

7. Avertizari si masuri de precautie

Nu utilizati produsul fara supraveghere medicala timp de mai mult de 2 saptamani fara intrerupere. Gelul nazal octenisan® md nu trebuie utilizat pe cartilaj, in ochi si in urechi, pentru a evita posibilele leziuni ale tesuturilor. Nu trebuie introdus prea adanc in nas si nu se va utiliza pentru perfuzii sau injectii.  Gelul nazal octenisan® md nu trebuie inghitit. Produsul nu trebuie utilizat daca tubul este deteriorat.

8. Instructiuni de depozitare si termen de valabilitate

Gelul nazal octenisan® md trebuie pastrat la temperaturi cuprinse intre 5 °C - 25 °C si protejat de lumina directa a soarelui. Data expirarii acestui pachet este imprimata pe cutia produsului si pe tub. Atunci cand se utilizeaza in contextul decontaminarii patogenilor multirezistenti intr-un tratament in regim multi-fatetat, tubul trebuie eliminat la sfarsitul ciclului. Tubul trebuie inchis dupa fiecare utilizare. A nu se pastra la indemana copiilor.

9. Eliminarea

Ambalajele goale pot fi eliminate impreuna cu deseurile menajere.

Proprietati chimico-fizice

Punct de aprindere:> 61 ° C / Metoda: ISO 2719

Densitate: cca. 1,01 g / cm3 / 20 ° C

Vascozitate: ca. 5,050 mPa * s

Culoare: aproape incolora

Forma: vascoasa

pH: cca. 6,9 / 20 ° C

Fisa tehnica

8450.00
4 Produse
Fisa tehnica
Volum
6 ml